top of page
  • Foto van schrijverRinke Huisman

Ik word HoM-trainer

Bijgewerkt op: 16 aug. 2021

Begin dit jaar (3 jan. 2014 om precies te zijn) ben ik begonnen met de Amerikaanse cursus om HOM-trainer te worden. De cursus volg ik op Eduplanet21 en bestaat uit 4 modules:


1. Habits of Mind: Introducing

The Habits of Mind are a collection of 16 unique learner attitudes and dispositions that coach student thinking and character. But what do they mean to your school or classroom?


2. Habits of Mind: Activating and Engaging

To see the Habits of Mind used consistently in your classroom will require more than a poster on the wall. This Learning Path will help bring these critical habits to life.


3. Habits of Mind: A Journey of Continuous Growth

Long-term success with the Habits of Mind will require a few changes on your part, including how you form questions, and your own metacognition patterns. In many ways, it is a journey that parallels your own as an educator.


4. Assessing Habits of Mind

In this Learning Path, several forms of assessment will be described including checklists, interviews, journals and portfolios. Each of these assessments require positive descriptors of growth with the Habits of Mind.

We zijn nu precies 3 weken verder en inmiddels heb ik module 1 en 2 al afgerond. Hier kan ik wat sneller doorheen omdat de Habits of Mind mij niet onbekend zijn, ik heb zelfs het boek van de auteurs Art Costa en Bena Kallick van voor te achter helemaal uitgeplozen. Wel heb ik goede en leuke voorbeelden gezien van het integreren van HOM in je lessen. Ik heb heel erg benieuwd naar module 3 en 4. Hoop veel nieuwe dingen te leren voor het implementeren van de habits op scholen!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page