top of page
  • Foto van schrijverRinke Huisman

Kinderen maken hun eigen minimaatschappij


Onlangs is er een crowdfunding gestart over het toffe onderwijsproject Terra Nova waar ik aan mee mag werken! Neem snel een kijkje of nog beter: help een handje mee!


Met de discussietool Terra Nova organiseren kinderen in teams hun eigen minimaatschappij op een onbewoond eiland. De kinderen worden uitgedaagd door kaartjes met morele dilemma’s, waar ze samen creatieve oplossingen voor bedenken. Met wie delen ze hun vis? Hoe lang zorgen ze voor een zieke kampgenoot? Zijn ze bereid hun eiland te delen met nieuwelingen?


Terra Nova behandelt onderwerpen waar volwassenen ook nog niet over uit zijn. Maar het spelmateriaal haalt deze abstracte zaken naar de belevingswereld van kinderen. In plaats van termen en theorie, gebruikt Terra Nova metaforen voor lastige thema’s: concrete gebeurtenissen met vissen en kokosnoten. Zo kunnen ook kinderen afwegen wat er nodig is voor een goedwerkende samenleving en verkennen ze samen hun eigen ‘goed’ en ‘fout’.


Terra Nova is ontworpen door Lisa Hu, samen met kinderen, leerkrachten en andere onderwijsprofessionals.

De tool is ontwikkeld met het oog op kinderen van ± 9 t/m 12 jaar, maar mogelijkheden om uit te breiden naar een oudere leeftijdsgroep worden onderzocht!


De campagne loopt nog tot en met 30 juni 2016.


meer info over dit project:

E-mail: info@lisahu.nl of info@onderwijsenontwikkeling.nl

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page