top of page
  • Foto van schrijverRinke Huisman

Kijktips

Dream School

Dream School is een televisieserie uit 2017 van de NTR, gebaseerd op het Britse programma Jamie's

Dream School van Jamie Oliver. In het programma wordt een groep drop-outs door Bekende Nederlanders gestimuleerd aan de ontwikkeling van hun leven te werken. De "school" wordt geleid door kickbokser Lucia Rijker en rector Eric van ’t Zelfde, wat soms echt een uitdaging is. Naast inzicht in zichzelf krijgen de deelnemende jongeren les in sport en uiteenlopende onderwerpen.


Leraren zijn onder anderen Jeanine Hennis-Plasschaert, Jack de Vries (les in politiek), Peter R. de Vries (criminologie), Lange Frans (muziek), Maarten van Rossem (geschiedenis), Barbara Baarsma (Economie), John Heitinga (sport) en Abdelkader Benali (Nederlandse taal) en Shaker (dans).

De jongeren kwamen soms te laat, blowde tussen de lessen door en hadden regelmatig een (gewelddadig) conflict. Toch is het Lucia en Eric gelukt om de meeste van hen te laten inzien dat ze zelf invloed hebben op de keuzes die ze maken. Het was een intense strijd, confronterend en vaak ook hartverwarmend. Je ontdekt het verhaal achter de pijn en sluit deze leerlingen in je hart. Mooi om te zien is dat de meeste leerlingen 3 maanden later hun leven daadwerkelijk hebben veranderd. Ik kijk al uit naar het volgende seizoen!


Het geheime leven van 4-jarigen


Het geheime leven van 4 jarigen is een tv serie uitgezonden in 2017 door de EO. Nieuwsgierig, vindingrijk, bomvol energie en regelmatig eigenwijs: het leven van een 4-jarige zit vol verrassingen. Hoe vinden ze hun plek, sluiten ze vriendschappen, bereiken ze hun doelen en gaan ze om met teleurstellingen? Acht kleuters uit alle windstreken van ons land komen naar deze bijzondere school waar camera's en microfoons alles registreren. Hun belevenissen worden gevolgd én geanalyseerd door ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en pedagoog Minchenu Maduro. Het programma heeft leuke elementen waarin het geduld van de kinderen op de proef wordt gesteld en waar de kinderen met teleurstellingen moeten zien om te gaan.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page