top of page
  • Foto van schrijverRinke Huisman

Een bezoekje aan het Onderwijsmuseum in Dordrecht

Bijgewerkt op: 16 aug. 2021


Gisteren naar het Onderwijsmuseum in Dordrecht geweest. Het museum is heropend op 9 juli 2015 door Jet Bussemaker. Het gebouw vond ik al super mooi om te zien. Eenmaal binnen maak je meteen kennis met de huiskat, die de taak van muizen vangen op zich neemt. Deze kan je beter niet aaien (want hij krabt en bijt zoals wij later hoorden), maar de meeste bezoekers sloegen dit advies in de wind (of hadden het bordje niet gelezen).


Het museum is opgedeeld in verschillende onderdelen zoals: vakken, gebouwen, meubilair en wetten. Er hangen overal foto's, grote platen en je kan ook zelf dingen doen.


Daarnaast bevinden zich er nog drie tentoonstellingen in het museum:

1) Onderwijs - over vroeger, voor later, van nu

2) MOOI - voor het onderwijs gemaakt

3) Grow UP! - over de evolutie van de schoolagenda


Tot slot kan je boven in de commissariskamer nog naar een film kijken van de renovatie van het gebouw en genieten van het mooie uitzicht (dit laatste viel wel een beetje tegen). Maar ook het centrum van Dordrecht en de haven is ontzettend leuk om even aan te doen. Het museum ligt overigens op 5 minuten loopafstand van het station.


Een bezoekje aan het onderwijsmuseum is zeker de moeite waard, maar de onderwijskenners onder ons zullen niet veel nieuwe dingen zien.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page